AZ ERCSI IPARTELEP BEMUTATÁSA

 

 

Regionális kapcsolatok:

Ercsi város Budapest déli agglomerációs körzetébe található. A dinamikusan fejlődő település, - mely 2000-ben nyerte el a városi rangot – két fontos ipari központ; Százhalombatta szomszédságában és Dunaújváros közelében helyezkedik el. A településnek 8500 lakosa van, jelentő részük a környező ipari üzemekben dolgozik.

A város a 6-os főközlekedési útvonal mellett, a Duna jobb partján fekszik Budapesttől 35 km-re. Az ipartelep a helyiség belterületén, annak nyugati szélén helyezkedik el. A 6-os számú főútvonaltól 1 km távolságra van, aszfaltozott műúton jól megközelíthető. Az M7-es útról a martonvásári leágazás felől lehet elérni, a távolság 10 km.

Áruszállításra a korszerű villamosított vasútvonal is rendelkezésre áll. Az ipartelep keleti határa a Budapest-Pécs vasúti fővonal, melyhez közvetlenül csatlakozik a 3,6 km hosszúságú telepen belüli iparvágány, rakodórámpákkal.

Folyami szállítására a közeli csepeli szabad- és a dunaújvárosi ipari kikötők vehetők igénybe.

Az iparterület bemutatása

A 21,5 hektáros ipartelep 1912-ben eredetileg cukorgyárnak épült. Az Ercsi Cukorgyár eredeti tevékenységét 1997-ben fejezte be. A gyárat a hozzátartozó területekkel, épületekkel és közművekkel együtt a Magyar Cukor Rt, értékesítette. A cukorgyártás céljára alkalmas létesítmények és ipari infrastruktúra teljes egészében megmaradtak. Az ipartelep jelen állapotában minden szempontból eleget tesz a helyi építési szabályzat ide vonatkozó rendelkezéseinek.

A területen több mint 15 vállalkozás tevékenykedik nyolcvan főt meghaladó létszámmal. A vállalkozások a gyártás, szerelés, raktározás területén működnek. Közműigényük zavartalan kiszolgálását és a terület állagmegóvási munkáit egy karbantartó részleg biztosítja. A központi szociális blokk a jelenlegi bérlők igényét meghaladó szabad kapacitással rendelkezik. Az ipartelepen őrző-védő és portaszolgálat működik. A terület idegen behatolás ellen jól védett, melyet egy 2,5 méter magas betonlábazatú, vasból készült, szöges dróttal fedett kerítés határol.

Az ipartelepet nyugati és északi oldalról egy 120 lakásos lakótelep veszi körül. A cukorgyári tevékenység idejében a gyár alkalmazottai laktak itt. Az ipari környezethez szokott lakosok elfogadják, és mint új munkalehetőséget szívesen látják a területen folyó munkát.

Közműellátottság

Utak: a területre két irányból lehet bejutni, egyik a személyporta, a másik a teherporta. Mindkét beléptető hely alkalmas nagyméretű tehergépjárművek fogadásá-ra, a teherporta 60 tonnás mérlegházzal is rendelkezik. A telepen belüli gépjárműveken történő közlekedés céljára 3,5 km hosszú, aszfaltozott út épült. Az utak állapota jó, ill. néhány helyen megfelelő.

Iparvágány: a MÁV tulajdonában és a jelenlegi tulajdonos kezelésében van, teljes hossza 3,6 km és 2 helyen csatlakozik az országos vasúthálózathoz.

Elektromos hálózat: a gyártelep 6 MW saját belső előállítású elektromos erőforrással rendelkezett, amely jelenleg használaton kívül van. A külső áramforrást 20 KV feszültségszinten 2,05 MW vételezési teljesítménnyel az ÉDÁSZ biztosít. A területen belül saját tulajdonban van a 20/04 KV-os transzformátor állomás, ahonnan minden épület elektromos ellátása biztosított.

A közvilágítást 20 db nagyteljesítményű fénytorony látja el.

Vízellátás: Önkormányzati tulajdonú Törökkút Kft. szolgáltatja a vizet. Az ipartelepen külön ivó-, ipari-, és tűzivíz rendszer üzemel. Teljes kapacitás: 1000 m3/nap

Szennyvíz rendszer: az ipari- és csapadékvíz befogadására, a 10 hektáros vízfelületű, nagy kapacitású tározó rendszer alkalmas. A kommunális szennyvizet az ipari víztől különválasztva a községi szennyvíztisztító rendszerbe ürítik.

Földgázellátás: a 6 báros földgáz hálózatáról három vételezési ponton 400 m3/óra a jelenleg rendelkezésre álló maximális kapacitás, melynek csak 50%-a van felhasználva.

Fűtés, gőzellátás: Az ipartelepen egy 10 t/h. teljesítményű gőzkazán szolgáltat technológiai gőzt. A szakaszos gőztermelés miatt fűtés céljára csak korlátozottan használható. Az irodák és a műhelyek földgázzal vagy elektromosan fűthetők.

Tartálypark: fűtőolaj és pakura tárolására 5000, 2000 és 800 m3 tárolóterű tartályok állnak rendelkezésre.

Környezetvédelem: a cukorgyári tevékenység felhagyása után a helyszínen feltárt környezeti ártalmakat a jelenlegi tulajdonos megszüntette. A Székesfehérvári Környezetvédelmi Felügyelőség határozatának eleget tett, mind a felszíni vizek, mind a talaj és talajvíz kármentesítése terén. Jelenleg környezetvédelmi monitoring rendszer üzemel.

Az ipartelep belső szerkezete

A terület eredeti és jelenleg meglevő funkciói többirányú hasznosítást tesznek lehetővé. A helyi adottságok kihasználásával az ingatlan többféle tevékenységet folytató bérlőnek vagy tulajdonosnak adhat helyet. Olyan leendő vállalkozók jelentkezését várjuk, akik logisztikai központot, recycling feldolgozót, raktárbázist, gyártó üzemet, műhelyt vagy irodát akarnak az ország központjának közelében kialakítani.

Az ingatlan fontosabb funkciói:

Raktárak: 3000 m2, 2000 m2, 1400 m2, 350 m2, 180m2 területtel

ipari csarnokok: 2000 m2, 1500 m2, 450 m2, 360 m2, 300 m2, 220m2 területtel

irodaház: 15 db 10-50 m2-es helyiségekkel

szilárd burkolatú rakterek: összességében 6,5 hektár

zöldterület: 4 hektár

Árak és további információ:  Horváth Gábor 361 33 55 965, mobil: Magyarországról 0630 941 5500, külföldről 3630 941 5500

 

Vissza a speciális ajánlatokhoz        Vissza az eladó ingatlanokhoz        Vissza a címoldalra

 

Back to the properties for sale                    Back to the main page